Kérdése van? Hívjon minket! +36308261012

Bolfo nyakörv kistestű kutyák és macskák részére 38 cm
Bolfo nyakörv kistestű kutyák és macskák részére 38 cm
4 699 Ft

Bolfo nyakörv kistestű kutyák és macskák részére 38 cm

4 699 Ft
Részletek

Bolha és kullancs elleni nyakörv

38cm

Bolha és kullancs fertőzésének megelőzésére és megszüntetésére nyakörv kistestű kutyák és macskák részére. A nyakörv bolhák ellen 4 hónapig hatékony, a kullancsok elleni hatás 10 hétig tart.

Javallat (ok):

Bolha és kullancs fertőzésének megelőzésére és megszüntetésére.

Hatóanyag:

98,71 mg/g propoxur.

Célállatfajok:

38 cm- es nyakörv: kutya és macska.
70 cm- es nyakörv: kutya.

Ellenjavallatok:

Nem alkalmazható az emésztő- illetve a vizeletkiválasztó rendszer mechanikai elzáródása esetén, asztma vagy más légzőszervi vagy keringési probléma esetén. Nem alkalmazható 3 hónaposnál fiatalabb kölykön. Nem alkalmazható bőrsérülés esetén. Nem alkalmazható a készítmény hatóanyagával vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

Mellékhatások:

A mellékhatások gyakoriságát az alábbi útmutatás szerint kell meghatározni: - Nagyon ritka (10000 állatból kevesebb, mint 1-nél jelentkezik, beleértve az izolált eseteket is.) Nagyon ritkán a nyakörv körül viszketés, bőrpír, lézió, szőrhullás jelentkezhet. Nagyon ritkán enyhe bőrtünetek (pl.: viszketés, szőrhiány, helyi gyulladás) előfordulhatnak nyakörv felhelyezését követően. Nagyon ritka esetekben a termék lenyelése után hányás, hasmenés vagy nyálzás jelentkezhet. Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, ebben a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

Adagolás, alkalmazási mód(ok) célállat fajonként:

A nagyobb méretű (70 cm) nyakörv 10-40 testtömeg kg közötti kutyáknak, míg a kisebb méretű (38 cm) 10 testtömeg kg alatti kutyának és macskáknak ajánlott. A nyakörv bolhák ellen 4 hónapig hatékony, a kullancsok elleni hatás 10 hétig tart. A Bolfo nyakörv bolhák és kullancsok ellen csak folyamatos viselés mellett hatékony. A kutyán található bolhák a nyakörv felhelyezése után néhány óra alatt elpusztulnak. A vért szívó kullancsok megközelítőleg egy nap alatt pusztulnak el. Az elpusztult kullancsok leesnek, vagy könnyen eltávolíthatók. A nyakörv hatékonysága elellenőrizhető, ha a nyakörvet egy fémtárggyal megkaparjuk. ha a kapart felület fehér, a nyakörv még hatékony. Ha nem fehér, új nyakörvet kell felhelyezni. Ritkán előfordul, hogy a nyakörv viselése alatt kullancs kerül az állatra. Ezek azonban csak rejtőznek a bőrön, majd leesnek általában vérszívás nélkül.

A helyes alkalmazásra vonatkozó javaslat:

Válasszuk ki az állat testtömegének megfelelő nyakörvet, majd vegyük ki a védőcsomagolásból. Tekerjük ki a nyakörvet, és ellenőrizzük, hogy nem maradt-e műanyag összekötő elem a nyakörv belsején. Lazán helyezzük fel az állat nyaka köré a nyakörvet (jó felhelyezésnél a nyak bőre és a nyakörv közé két ujjunk becsúsztatható.) A nyakörv végét dugjuk át a bújtatón és vágjuk le a 2 cm-nél hosszabb túllógó részt! A felhelyezett nyakörvet időközönként célszerű ellenőrizni, és ha szükséges utána kell állítani, különös tekintettel a gyorsan növekvő kölykökre. A kisméretű nyakörv biztonsági zár mechanizmussal készül. Abban a ritkán előforduló helyzetben, ha egy nyakörvet viselő macska fennakad, a macska saját ereje elég arra, hogy a nyakörv annyira kiengedjen, hogy az állat gyorsan kiszabadulhasson. A nyakörv a feltétel után 24 órával fejti ki hatását. A hatékonyság szintjét és időtartalmát befolyásolja az állat szőrzetének állapota és hosszúsága, az állat aktivitása, a fertőzöttség mértéke. Az elhanyagolt csapzott, zsíros szőrű állatokat ajánlatos a nyakörv feltétele előtt megfüröszteni. A nyakörv vízálló, de az állat fürdetése előtt célszerű levenni. A bolhapete és lárvák a kutya alomanyagában és környezetében (szőnyegek, függönyök) található, így ezeket a helyeket megfelelő rovarölő szerrel rendszeresen kezelni és pórszívózni kell. Ezekkel az óvintézkedésekkel csökkenthető a környezet bolhafertőzöttsége, és megnövelhető a nyakörv hatástartalma.

Élelmezés egészségügyi várakozási idő:

Nem értelmezhető.

Különleges tárolási előírások:

Gyermekek elől gondosan el kell zárni! Ez az állatgyógyászati készítmény különleges tárolást nem igényel. Ezt az állatgyógyászati készítményt csak dobozon feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni! A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik. A fóliatasak felbontása után azonnal fel kell használni.

Különleges figyelmeztetés(ek):

A kezelt állatra vonatkozó különleges óvintézkedések: A bolhák, galandférgek köztigazdái lehetnek, ezért ajánlatos egyidejűleg megfelelő galandféreg elleni kezelést is alkalmazni. Az állatok környezetét a paraziták és fejlődési alakjaik eltávolítása céljából rendszeresen takarítani és fertőtleníteni szükséges.
Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések: Gyermekeket ne engedjünk a nyakörvet viselő állattal érintkezni. Élelmiszerektől, takarmánytól elzárva tárolandó. Különösen gyermekeknek tilos a nyakörvvel játszani, illetve a nyakörvet nyalogatni és rágcsálni. El kell kerülni a szem és bőr közvetlen érintkezését a nyakörvvel. A nyakörv felhelyezése alatt enni, inni vagy dohányozni tilos. A nyakörv felhelyezését követően bő szappanos vízzel alaposan kezet kell mosni. A propoxur iránti ismert túlérzékenység esetén kerülni kell az állatgyógyászati készítménnyel való érintkezést. A termék karbamátot tartalmaz. Mérgezési tünetek (pupilla szűkület, hányás, hasmenés, nyálzás) jelentkezésekor haladéktalanul orvoshoz kell fordulni, bemutatva a készítmény használati utasítását vagy címkéjét.

Vemhesség és laktáció: A célállatfajokon végzett vizsgálatok szerint – bár az információ korlátozott – a készítmény nem rendelkezik bizonyított teratogén, fötotoxikus, maternotoxikus hatással. Vemhesség és laktáció ideje alatt alkalmazható.

Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók:

Más inszekticid vagy akaricid szerrel egyidejűleg nem alkalmazható.

Túladagolás (tünetek, sürgősségi intézkedések, antidotumok):

A készítmény gyógyszerformája miatt túladagolás valószínűtlen. A nyakörv darabjának rágcsálása, véletlen lenyelése esetében a karbamát mérgezés tünetei úgy, mint pupilla szűkület, hányás, nyálzás, hasmenés jelentkezhetnek, ez esetben azonnal állatorvoshoz kell fordulni. Tüneti kezelésként az atropin- szulfát a propoxur ellenszereként intravénásan alkalmazható.

Környezeti tulajdonságok:

A termék erősen mérgező a vízi élőlényekre, a madarakra és a méhekre. A terméket viselő állatok nem úszhatnak felszíni vizekben. A termék hosszan tartó káros hatásokat okozhat a vízi élőlényekben.

A csomagolás nem használható újra – meg kell semmisíteni a helyi előírások szerint. A fel nem használt készítmény vagy hulladékainak ártalmatlanná tételére vonatkozó utasítások, (amennyiben szükségesek):

Az állatgyógyászati készítmény nem kerülhet sem a szennyvízbe-, sem a háztartási hulladékba! A termék nem kerülhet természetes vizekbe, mert veszélyes lehet halakra és más vízi élőlényekre. Kérdezze megkezelő állatorvost, hogy milyen módon semmisítse meg a továbbiakban nem szükséges állatgyógyászati készítményeket! Ezek az intézkedések a környezetet védik.

Adatok
Cikkszám:
456764